Over mij

jordy_rond_700x700

Wie ben ik en wat beweegt mij een persoonlijke weblog te zijn gestart?

Jordy Sousa, geboren in 1982 te Amsterdam, opgegroeid in Groningen en van jongs af aan geïnteresseerd geweest in electronica en computers in het bijzonder. In 1994 kreeg ik mijn eerste 80286 computer, waarop ik leerde werken met MS DOS, Windows 3.11 en Word Perfect 5.0. Ik vond dat machtig mooi, een beetje vreemde commando’s intoetsen waarna er van alles gebeurde op het scherm. Daar is mijn computerhobby begonnen en het is nooit gaan vervelen.

Van 1988 t/m 2014 ben ik actief lid geweest van de grootste jeugdvereniging van Nederland; Scouting. Niet alleen heb ik mij hier kunnen ontwikkelen van een verlegen knulletje naar een zelfverzekerde jonge man met een mening, het hield mijn geest ook jong en zodoende geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied. Sinds 2008 ben ik werkzaam als sociotherapeut in het FPC Dr. S. van Mesdag.

Naar mate de jaren vorderde (en mijn beschikbare vrije tijd verminderde) heeft mijn computerhobby zich ontwikkeld van nerdy naar nuttig. Ik probeer nog altijd op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sociale media, webdesign en nieuwe gadgets, maar het is steeds meer praktisch toepasbaar in plaats van alleen maar nodeloos ingewikkeld knutselwerk. Zo houd ik mijn kleine meid in de gaten met een IP Camera, staat er een Synology NAS in de meterkast als fotoserver, spelen wij films en series veelal draadloos af op de 3D TV, etc.

Minder tijd om te klooien met computers, betekende voor mij ook minder zin in het telkens weer oplossen van nutteloze problemen met Windows. Ik gebruik sinds enkele jaren enkel nog producten van Apple. Ik ben bijzonder enthousiast over dit bedrijf en de geweldige producten die zij maken. Dusdanig enthousiast dat ik merk dat ik er graag over vertel om mijn enthousiasme met anderen te delen. Los van mijn nerdy interesses, ben ik ook een man met een mening. En die mening wil ik best delen met de wereld. Wie weet wordt hij nog eens door iemand gelezen en gewaardeerd.

Dit heeft mij doen besluiten een persoonlijke weblog te starten waar ik zo nu en dan mijn gedachtes kwijt kan. Technisch, maatschappelijk betrokken en wellicht geregeld ook volkomen zinloos en oninteressant. Maar…

Ik blog, dus ik besta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Copyright 2014 - Jordy Sousa, All Rights Reserved